До новин

ДАРТ та ЛУН Місто створять Мапу безбар’єрності туристичної сфери

Державне агентство розвитку туризму та Громадська організація «ЛУН Місто» домовилися про співробітництво задля створення Мапи безбар’єрност ітуристичної сфери.

Відповідний меморандум було підписано в рамках Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030року, ухваленої за ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Результатом співпраці має стати створення загальноукраїнської Мапи безбарʼєрності «Місто без меж»: Туризм, на яку будуть нанесені засоби розміщення, де вже зроблені певні кроки для вільного доступу маломобільних груп населення.

Першим пілотним регіоном стане Полтавщина.

Голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів зазначила, що проєкт соціальний і Мапа створюватиметься на безоплатній основі.

«З початком повномасштабного вторгнення кількість людей з інвалідністю в країні невпинно зростає, тому наразі не тільки перед країною, а й перед галуззю гостинності стоїть надзвичайно важкий виклик –зробити навколишнє середовище, в тому числі й туристичне, доступним та зручним»,- наголосила очільниця ДАРТ.

Готова Мапа буде розміщена на сайті Державного агентства розвитку туризму та ГО «ЛУН Місто». Кожен заклад розміщення буде маркуватись залежно від рівня доступності та міститиме детальну інформацію щодо його безбар’єрності.

Співзасновниця ГО «ЛУН Місто» Анна Денисенко підкреслила, що створювана мапа допоможе користувачам - знаходити локації, які найбільш відповідають їхнім потребам комфорту, а представникам влади, бізнесу -розуміти, де перш за все необхідні зміни.

«Наша команда вже понад п’ять років створює зручні інтерактивні мапи, які інформують про рівень комфорту міського простору. Ця експертиза допомагає нам створювати загальноукраїнську Мапу безбарʼєрності «Місто без меж». Раді, що завдяки співпраці з ДАРТ маємо можливість охопити на Мапі безбарʼєрності туристичну сферу».

Мапа інтерактивна і постійно оновлюватиметься, тож якщо користувач помітить неточність — може повідомити про це, натиснувши на картці локації кнопку «Повідомити про неточність».

Планується, що в майбутньому на Мапу безбарʼєрності «Місто без меж» будуть нанесені усі заклади України, які створили зручний інклюзивний простір для своїх відвідувачів.